Černo-červený mix s cuketou

13.05.2019

Přehled

Barevně dekadentní jídlo, které k dokonalosti chybí jen vyměnit cuketu za řepu nebo jinou "temnou" zeleninu. Zkoušejte netradiční barvy jídel a nabídněte tak svému tělu rozmanitější paletu antioxidantů.    

Doba přípravy: 35 min (podle doby vaření čočky)

Porce:  

Vhodné pro: Vegany, Vegetariány, BZL, Všežravce

TIP: V teplejších měsících vyměňte černé olivy za zelené (uberte trochu limetkové šťávy, ať to není příliš kyselé) a šalvěj za mátu. Obojí jídlo krásně osvěží. 

Úvod > Blog > Recepty > Slané recepty > Černo-červený mix s cuketou


Ingredience 

  • 200g čočky beluga (černá čočka)
  • 100g červené quinoy 
  • 1ks střední cukety (cca 320g)  
  • 20ks černých oliv (já měla ještě zbytek kalamata)
  • 2 lžíce (tbs) limetkové šťávy
  • 2 lžíce (tbs) oleje pro studenou kuchyni
  • šalvěj (více čerstvé, méně sušené)
  • olej pro teplou kuchyni
  • sůl

Postup

Čočku propláchneme a dáme vařit. Cca po 15-ti minutách dáme vařit zvlášť quinou, kterou lehounce osolíme (solíme méně, než obvykle, jelikož v jídle budou olivy, které jsou slané). 

Mezitím si nakrájíme cuketu na kolečka, olivy na kolečka a šalvěj na kousky. Po dalších cca 10-ti minutách začneme restovat cuketu na oleji pro teplou kuchyni. Mezitím si připravíme dresing z limetkové šťávy, šalvěje a oleje pro studenou kuchyni. 

Ke konci varu čočky ji lehounce osolíme. Slijeme (je-li třeba) čočku a quinou. Na pánev dáme nakonec přihřát olivy. Vmícháme quinou a čočku a zalijeme dresingem.  

Dobrou chuť!

Your Website Title

Novinky, články, recepty a videa