Červená řepa s kozím sýrem

01.04.2019

Přehled

Osvědčená zimní klasika nejen pro milovníky řepy. Zálivka řepu krásně ochutí, takže po její "hliněné" chuti nejsou žádné památky.  

Doba přípravy: 5 min (vaření 1 - 1,5h)

Porce: 2 

Vhodné pro: Vegany/Vegetariány, BZL, Všežravce

TIP: Vyhněte se kontaktu řepy s plastem, jinak Vám vše obarví. Doporučuji také používat rukavice na loupání a krájení.   

Úvod > Blog > Recepty > Slané recepty > Červená řepa s kozím sýrem


Ingredience 

  • 4 menší kusy červené řepy
  • 150g kozího žervé 
  • 1 lžička (tsp) medu
  • 1 lžička (tsp) balzamikového octa 
  • špetička soli

Postup

Neoloupanou řepu vaříme zcela ponořenou ve vodě cca 1 hodinu až hodinu a půl. Necháme lehce vystydnout, abychom jí udrželi v rcue a oloupáme ji mazacím nožem.

Nakrájíme ji na plátky a ty protlačíme je kráječem na brambory (jako když připravujeme brambory do bramborového salátu).  

Připravíme si zálivku smícháním medu, balzamikového octa a soli. Řádně promícháme, aby se nám med rozpustil a zalejeme řepu a zamícháme.   

Podáváme s kozím žervé a domácím celozrnným žitným kváskovým chlebem. 

Your Website Title

Novinky, články, recepty a videa