24.05.2019

10.06.2019

Přehled

Velmi oblíbené jídlo, kterému se prý "správní" muži na veřejnosti vyhýbají, ale často si je doma poručí a dělají se jim boule za ušima. Znovu se jedná o odlehčenou verzi bez tuny másla a mouky, cukru či dalších ingrediencí navíc. 

Doba přípravy: 45 min (5min příprava, 10min restování, 30min dušení)

Porce:  

Vhodné pro: Vegany, Vegetariány, BZL (tofu/sój. maso/maso místo seitanu), Všežravce (vepřové maso místo seitanu)

TIP: Uvařila jsem si porci i na druhý den a v rámci alespoň dojmu pestrosti jsem místo brambor vyzkoušela jáhly a musím říct, že mi to dohromady moc chutnalo. Tak se také nebojte experimentovat! :-)

Úvod > Blog > Recepty > Slané recepty > Dušená mrkev s hráškem


Ingredience 

  • 500g mrkve (může být i více, já měla jen tolik)
  • 450g zeleného hrášku (mražený/čerstvý) 
  • 720g seitanu natural
  • 2ks střední cibule
  • olej pro teplou kuchyni
  • 2 lžíce (tbs) citrónové šťávy
  • sůl
  • černý pepř

Postup

Cibuli si nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka a seitan na kostičky. Do většího hrnce s nepřilnavým povrchem dáme restovat nejdříve cibuli, až zesklovatí , přidáme seitan, který osolíme a opepříme.

Po chvíli přidáme mrkev a restujeme. Podlijeme trochou vody (já měla málo mrkve, takže neumím říct, kolik máte přilít - doporučuji podlévat dle potřeby), zvýšíme na vysoký plamen, až se vše začne vařit, tak ztlumíme na mírný plamen a dusíme pod poklicí cca 20 minut.

Poté přidáme hrášek, zvýšíme plamen. Až se začne směs vařit, tak plamen zase snížíme a dusíme pod poklicí dalších 5 až 10 minut.  

Podáváme s bramborami.

Dobrou chuť!

Your Website Title

Novinky, články, recepty a videa