Dýňové ragú

18.02.2019

Přehled

Lahodné dýňové ragú pro zimní období. Zkuste dýni posunout z pozice polévky na hlavní chod. Jistě Vás překvapí.

Doba přípravy: 55 min (krájení 15 min, vaření 40 min)

Porce: 3-4

Vhodné pro: Vegany/Vegetariány, BZL (tofu místo seitanu), Všežravce (drůbež místo seitanu)

TIP: Seitan lze zaměnit za červenou čočku. Doporučuji neloupanou, aby nám netvořila kaši jako loupaná. Počítejte s větší spotřebou vývaru/vody a prodloužením doporučené doby vaření čočky.  

Úvod > Blog > Recepty > Slané recepty > Dýňové ragú


Ingredience 

  • 800g máslové dýně
  • 1 - 2ks zelené papriky
  • 2ks červené cibule 
  • 800g rajčatových kousků v konzervě
  • 700g seitanu natural
  • 3 stroužky česneku
  • 250 - 300ml zeleninového vývaru
  • himalájská sůl, červená paprika
  • olej pro teplou kuchyni

Postup

Oloupeme dýni, ukrojíme vršek a spodek. Rozřízneme napůl a vydlabeme semínka. Nakrájíme na menší kousky. Na kostičky nakrájíme také papriku a seitan, který lehce osolíme. Nahrubo nakrájíme cibuli, česnek na malé plátečky. Připravíme si zeleninový vývar.  

Ve větším hrnci s nepřilnavým povrchem orestujeme cibuli až zesklovatí, přidáme papriku. Po chvíli přidáme seitanem, zaprášíme červenou paprikou a zlehka orestujeme. Přidáme česnek a počkáme, až se nám rozvoní. Poté přidáme dýni. Zalijeme rajčatovými kousky a necháme je chvíli prohřát. 

Nakonec zalijeme zeleninovým vývarem tak, aby byly kousky zeleniny z poloviny ponořeny. Použijeme ze začátku raději méně vývaru a postupně přiléváme, abychom nakonec měli tekutinu spíše ve konzistenci omáčky, než polévky. 

Přiklopíme pokličkou a dusíme na mírnem ohni, až je dýně měkká (cca 30 min).

Podáváme s bramborem, těstovinami či pečivem.

Your Website Title

Novinky, články, recepty a videa