Rychlá čína

25.02.2019

Přehled

Když prostě máte chuť na čínu, ale nechce se Vám vařit komplikovaný recept. Jezte hůlkami, budete dříve sytí a zároveň Vás to pobaví. 

Doba přípravy: 40 min (podle doby varu rýže)

Porce: 2 

Vhodné pro: Vegany/Vegetariány, BZL (sójová omáčka bez pšenice), Všežravce (drůbež, vepřové místo sój. masa)

TIP: Můžeme si sójové maso předvařit předem ve vývaru a v něm později uvařit rýži. Ušetříme vodu a zároveň bude mít rýže výraznější chuť.  

Úvod > Blog > Recepty > Slané recepty > Rychlá čína


Ingredience 

  • 80g sójových nudliček (já měla doma jen plátky)
  • 1 - 2ks středně velkého pórku
  • 140g rýže natural
  • 40g nepražených arašídů 
  • 3 lžíce (tbs) zeleninového vývaru
  • sójová omáčka shoyu
  • himalájská sůl
  • olej pro teplou kuchyni

Postup

Propláchnutou rýži lehce osolíme, zalijeme vodou a dáme vařit. Cca 20 minut před koncem varu rýže připravíme v hrnci bujón a dáme do něj sójové maso. Vaříme dle návodu na obalu. 

Po pár minutách si nakrájíme pórek na kolečka. Restujeme jej asi 10 minut na oleji. Přidáme okapané sójové nudličky a zakápneme sójovou omáčkou dle chuti. Nakonec přidáme arašídy a lehce orestujeme a můžeme servírovat.

Your Website Title

Novinky, články, recepty a videa