Středomořská cizrna s bulgurem

06.05.2019

Přehled

Zasněte se a putujte ve své mysli spolu s vůněmi tymiánu a šalvěje na své oblíbené místo ve Středomoří, kde rádi v létě relaxujete a dopřáváte si místní lahůdky. Od jara dostupné čerstvé bylinky tento pocit ještě umocní.   

Doba přípravy: 90 min (vaření 60-90min, namáčení 12h)

Porce:  

Vhodné pro: Vegany, Vegetariány, BZL (pouze pohankový bulgur), Všežravce

TIP: Abyste nemuseli hladově vyčkávat, až se za tu "strašně dlouhou dobu konečně!" uvaří cizrna, dejte si jí hned ráno vařit a pak si připravte oběd za krásných 20 minut.    

Úvod > Blog > Recepty > Slané recepty > Středomořská cizrna s bulgurem


Ingredience 

  • 200g cirzny
  • 70g pšeničného bulguru
  • 70g pohankového bulguru 
  • 1ks větší červené papriky
  • 1ks větší zelené papriky
  • 1 svazek ředkviček
  • olej pro teplou kuchyni
  • tymián, šalvěj 
  • sůl

Postup

Den předem si namočíme cizrnu, lze případně namočit na cca 12 hodin předem. Vodu vylijeme, propláchneme cizrnu a v nové vodě vaříme 60 - 90 minut.

Cca 20 minut před koncem vaření cizrny si dáme zvlášť vařit bulgur (oby bulgury lze smíchat dohromady) a lehce osolíme. Papriky si nakrájíme na kostičky, ředkvičky na poloviny. Restujeme na pánvi cca 10 - 15 minut.

Když je zelenina orestovaná, přidáme na chvíli tymián a šalvěj, aby se nám hezky rozvoněly. Před koncem vaření cizrny ji lehce osolíme. Vše smícháme do jedné směsi nebo ponecháme vše oddělené (jak komu chutná).

Dobrou chuť!

Your Website Title

Novinky, články, recepty a videa